E-mail: iroda@nagylajos-szhely.edu.hu

Tel: +36 94 505 476

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Hírek

Selye János diáklaborhálózat – szakkörök, laborgyakorlatok, kutatások

2023. szeptember végén a gimnázium sikeresen pályázott közel 90 millió forint értékben természettudományos eszközökre. A projekt keretében lehetőség adódott arra, hogy szakkörök, laborgyakorlatok keretében kísérletezzenek diákok a Nagy Lajos Gimnázium természettudományos
gyakorlójában, valamint a fizika előadóban.

 

Rendszeresen érkeznek diákok biológia és kémia szakkörre, melyek keretében a hetedik és a nyolcadik osztályos diákok az elméleti tudásukat elmélyíthetik kísérletek segítségével.

 

Mikroszkópozással, metszetkészítéssel, növénytani és állattani vizsgálatokkal, boncolással, embertani vizsgálatokkal találkoznak az érdeklődők. A kémia szakkörön a tananyaghoz kapcsolódó látványos, érdekes magyarázó kísérletek segítik az ismeretek elsajátítását.

 

A matematika szakkörön a diákok találkozhatnak az élményalapú matematika világával és klasszikus feladatok megoldásával.

 

A második félévben 6 általános iskola többszöri alkalommal érkezik laborgyakorlatra. A fizika, illetve biológia-kémia laborgyakorlatot Sinkó Andrea és Kovacsics Bernadett tanárnők koordinálják.

 

A Reményik Sándor Általános Iskola, a Gothard Jenő Általános Iskola és az Oladi Általános Iskola diákjai voltak az elsők, akik az egész napos laborgyakorlatokon kísérleteztek.

 

A diákok megtapasztalhatják kísérletek segítségével azt, amit a tanórákon tananyag formájában elsajátítottak.

 

A kutatások megvalósításában a Nagy Lajos Gimnázium diákjai vesznek részt. Ezek témája változatos, többféle témát vizsgálnak a diákok.

 

A kutatások eredményeit a többi Selye Labor diákjaival is megosztjuk. Így a laborhálózat kiépülése, a laborok összedolgozása is megvalósulhat.

2024.02.25.

Kovacsics Bernadett, Sinkó Andrea

Támogasson minket!

Azon kedves támogatóink, akik szeretnék adójuk egy százalékával támogatni iskolánkat, az ehhez kapcsolódó nyilatkozatot ide kattintva tölthetik le.

Közelgő események

03 máj

A 12. évfolyam utolsó tanítási napja

péntek
03 máj

Ballagás

péntek
06 - 10 máj

Érettségi vizsgaidőszak

hétfő
06 - 09 máj

Érettségi szünet

hétfő
08 máj

Könyvtárszerda (Activity)

szerda
13 - 14 máj

Biológia kisérettségi a 10B osztálynak

hétfő
Nem találtunk eseményt!

KRÉTA

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendeszer működéséről, használatáról ide kattintva tudhat meg többet.