E-mail: iroda@nagylajos-szhely.edu.hu

Tel: +36 94 505 476

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Hírek

SéTA Program a 2018/2019-es tanévben is

A SéTA, azaz Sajtó és Tanulás, a Pannon Lapok Társasága (PLT) által bevezetett médiapedagógiai program, melynek célja, hogy a magyar közoktatás szférájában jelenjen meg az újság, mint oktatási eszköz.
A lapkiadók Nemzetközi Szövetsége (WAN) is támogatja a „Sajtó az oktatásban” programokat, mivel felméréseik szerint azokból válik rendszeres újságolvasó, akik korai életkorban kezdik el olvasni és forrásként használni az újságokat. A hazai tapasztalatok szerint a középiskolás korosztály képviselői ritkán vesznek újságot a kezükbe. Ezért a nyomtatott sajtó oktatási eszközként való bevezetése elősegíti a tanulók olvasási szokásainak kiszélesítését.
A PLT kidolgozott egy olyan programot, melynek célja, hogy az újságolvasást megkedveltessék a tizenévesekkel, illetve kialakítsanak egy kritikus olvasói attitűdöt a diákok körében. A program 2003 óta van jelen a középiskolák életében: tehetik ezt tanórai keretek között, szakkör formájában vagy teljesen kötetlenül. A program ideje alatt a PLT napilapjai publikálási lehetőséget biztosítanak az iskola diákjainak: a Vas Népében szerdánként a Sétatér oldalon láthatjátok viszont írásaitokat, s a legjobb cikk írója elnyeri az Aranytoll-díjat! A lényeg, hogy a 2018/2019-es tanévben is részt veszünk a programban: továbbra is várom írásaitokat különböző műfajokban és témában!
Tar Patrícia

Támogasson minket!

Azon kedves támogatóink, akik szeretnék adójuk egy százalékával támogatni iskolánkat, az ehhez kapcsolódó nyilatkozatot ide kattintva tölthetik le.

Közelgő események

19 - 20 máj

Pünkösd

vasárnap
04 jún

A nemzeti összetartozás napja

kedd
04 jún

Gyárlátogatás

kedd
05 jún

A szóbeli érettségi vizsgaidőszak kezdete

szerda
06 jún

Év végi vizsgák a levelező tagozaton

csütörtök
11 jún

Év végi vizsgák a levelező tagozaton

kedd
Nem találtunk eseményt!

KRÉTA

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendeszer működéséről, használatáról ide kattintva tudhat meg többet.