E-mail: iroda@nagylajos-szhely.edu.hu

Tel: +36 94 505 476

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Hírek

Arc/Kép/Más -egy kiállítás margójára

Buzás Borbála képe

Iskolai könyvtárunkban szeptemberben ismét ígéretes kiállítás nyílik gimnáziumunk diákjainak munkáiból: Loblerné Enyedi Zsuzsanna projektjében ezúttal XXI. századi portrék készültek 11. évfolyamos diákok részvételével. Az elsõdleges cél annak körüljárása, vizsgálata volt, hogy az arcképek összességébõl kirajzolódnak-e olyan markánsnak, jellemzõnek mondható vonások, mind technikai, mind tartalmi értelemben, melyek valamiféle közös nevezõre hozzák azokat. A fõ kérdésirányok a kor emberének megjelenése, megjelenítése, az önmagáról alkotott, illetve önmagáról alkotni vélt és kivetített képének jellemzõi voltak. Mi tartja össze, vagy épp mitõl hullik darabjaira a posztmodern ember pszichológiai és mûvészeti „portréja”? Hogyan, s miért tárgyiasul önmagunkról alkotott képünk, s hogyan, mennyire viseli magán a média testképünkre gyakorolt hatását?
A készítés technikája szabadon választott volt, de az akvarell és a ceruza mellett –talán a fentebbiekkel összhangban- dominált a montázs- és a kollázstechnika.
Loblerné tanárnő szavait idézve, valóban színes kavalkádszületett, melynek minden alkotása más-más dolgot ragad meg. A tanév elsõ heteiben, mikor megrohamozzátok könyvtárunkat a kötelezõ olvasmányokért, ne felejtsetek el egy több pillantást vetni az arcképekre. Azután elkészíteni a sajátotokat.
(A teljes galériát a kiállítás megnyitása után találhatjátok meg ITT) 2018. július.

Támogasson minket!

Azon kedves támogatóink, akik szeretnék adójuk egy százalékával támogatni iskolánkat, az ehhez kapcsolódó nyilatkozatot ide kattintva tölthetik le.

Közelgő események

19 - 20 máj

Pünkösd

vasárnap
04 jún

A nemzeti összetartozás napja

kedd
04 jún

Gyárlátogatás

kedd
05 jún

A szóbeli érettségi vizsgaidőszak kezdete

szerda
06 jún

Év végi vizsgák a levelező tagozaton

csütörtök
11 jún

Év végi vizsgák a levelező tagozaton

kedd
Nem találtunk eseményt!

KRÉTA

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendeszer működéséről, használatáról ide kattintva tudhat meg többet.