E-mail: iroda@nagylajos-szhely.edu.hu

Tel: +36 94 505 476

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

Hírek

Évfolyam-kirándulás a 10. évfolyamon

A 10. A, B és C osztály diákjaival május 2-án Budapesten jártunk. A tavalyi pozitív tapasztalatok ismeretében ismét a Petőfi Irodalmi Múzeum Petőfi-kiállítása és a Magyar Zene Háza volt az évfolyam-kirándulás két fő célpontja.

A PIM-ben múzeumpedagógus vezetett minket végig a kiállításon, és árult el érdekességeket például a korabeli sajtó működéséről, Landerer nyomdagépeinek áráról, a Petőfit támogató cenzorról, az

1840-es évek irodalmi életének meghatározó alakjairól, Vachot Imréről, Vörösmartyról, Jókairól és természetesen magáról Petőfi Sándorról is.

A Magyar Zene Házában mindenki önállóan járhatta be a zenetörténeti kiállítást fejhallgatóval és a hozzá tartozó segédeszközzel. A kiállítás rengeteg élvezetes muzsikával, érdekes narrációval, interaktív játékkal vezetett minket végig a zene mágikus kezdeteitől a mai kor művészetéig.

A 10. C osztálynak még egy különleges élményben része lehetett. Az ELTE TINLAB irodájában megtekintettek egy virtuális költészeti kiállítást, melynek témája a formavers (képvers) volt. Rövid verseket olvastak-láttak, ahol a nyomtatási kép, a forma többletjelentést adott a szövegnek.

A lehetőséget Magyar Benedek édesapjának innen is köszönjük.

Támogasson minket!

Azon kedves támogatóink, akik szeretnék adójuk egy százalékával támogatni iskolánkat, az ehhez kapcsolódó nyilatkozatot ide kattintva tölthetik le.

Közelgő események

Nem találtunk eseményt!

KRÉTA

A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendeszer működéséről, használatáról ide kattintva tudhat meg többet.